Carlslund Plantage

Historien

Carlslund Plantage


Udover almindelig planteavl har vi hos Carlslund Plantage specialiseret os i produktion af juletræer. Vi fremstiller udelukkende kvalitetstræer med højeste respekt for naturen, og vi har valgt Nordmann-træet fra Kaukasus, da dette træ har de absolut bedste egenskaber, et juletræ bør have.

 

Hos Carlslund Plantager fås træerne i alle størrelser, og både som tætte og lette træer - alt efter ønske. Det vil være os en fornøjelse at høre om netop dine ønsker og ideer, og du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information.

 

 

 

Træer fra Kaukasus i Randers
Carlslund Plantage syd for Randers har siden 1982 dyrket netop disse Nordmanns -grantræer. Med oprindelse i de tyrkiske bjerge ved Kaukasus, er frø samlet og opformeret til de planter, og senere træer, som vi vælger at kalde ”vores juletræer”. Efter tre årtier med træer på Carlslund Plantage kender vi vore arealer og mikroklima. Det betyder, at vi har valgt netop den sort af Nordmanns-træet (abeis nordmania), som trives bedst og giver dig et optimalt juletræ. Et træ, som i vore kunders hoveder skal ligne et Disney-træ - symmetrisk og pyramideformet. Det er lige netop dét, som vore timevis og atter timevis krævende arbejde består i.

 

Mange tror, at et træ bare plantes og høstes otte år senere. Måske var det holdningen for 30 år siden, men i dag bestræber vi os på at levere træer af høj kvalitet, og passer dem, som var det en japansk bonsaiplante.


Plantage look


Juletræer
Vi producerer udelukkende Nordmanns-juletræer. Af den simple grund, at de holder bedst, når de kommer indenfor til jul. Vi formklipper og passer træerne hele året, så de kan fældes med den optimale facon. Træerne fås i alle størrelser og prisklasser.


Nålene
Nålene på en Nordmanns-gran er tætsiddende og har en flot farve. Tætheden af grene på et Nordmanns-grantræ giver træet sit helt unikke udseende, som vi kender det.


Nordmann kvist med sne


Kvalitet
Kvalitet er også punktlighed. Vi skover ikke træerne før vi har brug for dem. Det sikrer dig, at træerne på gårdspladsen altid er friske.
Kvalitet er også en individuel bedømmelse; nogle foretrækker åbne træer og andre tætte, nogle brede andre smalle. Vi er her ikke for at bedømme - vi har hele udvalget, du har meningen.Fæld selv er in
”Tendensen er helt klar,” på Carlslund Plantage.
”Økse og sav skal i den grad frem. Det er nu, far skal vise sig fra naturens side og få ram på årets fund. Og det tager tid – ja, kan tage timer,”

På de store arealer på Carlslund Plantage er julen virkelig tilbage til de gamle traditioner, hvor familien tager i skoven og finder sit træ. Måske også denne unikke mulighed med skov og dejlige omgivelser er med til at få lysten til fæld frem..

Carlslund Plantage har årligt flere ”last minute-udkig” efter folk, man formoder er faret vild, som var det et andet skisportssted. 

 

 

Jørgen Glud, Carlslund Plantage


 Carlslund Plantage

Made by Danish nature

Karlsbergvej 53 - Askildrup - 8940 Randers SV - Denmark

Tlf: 4050 9799 - jg@carlslund-plantage.dk