Hold dit træ friskt og pænt i mange dage


Dit Nordmanns juletræ er stadig levende. Opfat det som en buket blomster. Stammen er skåret over, men træet kan holde sig friskt i mange dage. Læs her hvordan.


Har du selv fældet træet, er den optimale løsning at vente et par dage med at tage det indenfor i stuen. Nordmannstræet skal lige finde ud af at roden er væk. Det gør det bedst ved at stå udenfor i kulde og fugt eller sne og frost i et par dage således nålene har suget alt det vand de kan. Det er halvvejen mod den varme tørre stue. Ydermere er det en rigtig god ide at finde en spand med vand. Stammen vil kunne suge og holde sig helt frisk. Tjek spanden hver dag. Pas på vinden. Den kan udtørre træet også.
Har du fået dit træ med hjem i net fra Carlslund Plantage, sker der intet ved at lade det være indpakket. Når du har sat det på foden kan du skære nettet af og grenene vil rette sig i løbet af et par timer. Er træet frossen så vent med at hive og flå i nettet eller presse på grenene. De kan nemt knække. Lad træet tø lidt op først.


Du kan bede vore medarbejdere på plantagen om at skære ca 2 cm. af stammen, for at åbne for suge effekten på træet igen. Det gælder selvfølgelig ikke for fæld selv træerne. Men selv om vi har skovet ca 2 til 3 dage før salg på gårdspladsen, er det alligevel en god ide.


Det værste for dit fine nye Nordmannstræ er nu tørken. Derfor er det en nødvendighed for dig at købe en juletræsfod med vandmagasin.
Tjek vand hver dag. Et træ kan let drikke 1 L. om dagen. Og prøv at få træet væk fra radiatorer og brændeovne.
God fornøjelse, med et frisk træ hele julen.

 

Note: forsøg har vist at det aktive stof i bruse-hovedpinepiller, acetylsalicylsyre, som er det samme der er i de her breve man får med hjem fra blomsterhandleren, er med til at træet holder sig frisk og opretholder suge effekten.

 Kort ressume:


  1. Stil træet udenfor indtil det skal ind. Ikke garagen.
  2. Giv det vand i en spand udenfor
  3. Køb en juletræsfod til vand, vand hver dag
  4. Undgå at stille det op ad dine varmekilder i huset.
  5. Prøv med en hovedpinepille

 

Global G.A.P certified

Carlslund Plantage take part in the Global G.A.P organisation of The Global Partnership of Good Agricultual Practice.

 Carlslund Plantage

Made by Danish nature

Karlsbergvej 53 - Askildrup - 8940 Randers SV - Denmark

Tlf: 4050 9799 - jg@carlslund-plantage.dk